Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Joe The Plumber blir reporter i Israel

Publicerad: 9 Januari 2009, 06:36

Samuel Wurzelbacher, som under den amerikanska valkampanjen blev känd som Joe The Plumber, åker till Israel för att arbeta som krigsreporter för den konservativa webbsajten pjtv.com.


Det var vid ett valmöte i Ohio som Wurzelbacher presenterade sig som Joe The Plumber och sedan ställde ett antal kritiska frågor om skatter till Barack Obama. Wurzelbacher stödde aktivt John McCain och intervjuades flitigt av medierna.

Under den tredje och sista tv-sända presidentvalsdebatten vände sig både Barack Obama och John McCain direkt till Joe The Plumber i sina tal.

Det framkom dock snart att Samuel Wurzelbacher inte var rörmokare, vilket fick rörmokarfacket att reagera negativt på bluffen.

Nu verkar det som om Joe The Plumber tänker fortsätta att utnyttja sitt nyvunna kändisskap. Nyhetsbyrån AP uppger via Svenska Dagbladet att han ska tillbringa tio dagar i Israel på uppdrag av den konservativa sajten pjtv.com. Till en tv-kanal i Toledo säger Wurzelbacher att han vill låta vanliga människor i Israel komma till tals.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.