Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

JO begär utredning utifrån Jesús Alcalás anmälan

Publicerad: 25 Februari 2008, 14:04

Jesús Alcalá ger sig inte om det omfattande material han begärt ut från Näringsdepartementet. Han har JO-anmält hanteringen en andra gång, och JO uppdrar åt Näringsdepartementet att utreda.


I höstas gjorde tidningen ETC, som Jesús Alcalá gör ett större jobb för, en JO-anmälan eftersom Näringsdepartementet varken lämnat ut det material man begärt, eller gett besked. Det handlar om dokument om Statens ägande.

I sitt svar förklarar departementet att man varken svarat eller lämnat ut material med att det är ett mycket omfattande material som kräver flera personers arbete på heltid under en längre tid.

I ett beslut den 18 december avstod JO från att kritisera departementet, men uppmanade till att man efterhand skulle göra sekretessprövning och lämna besked alternativt lämna ut material.

I sin nya anmälan konstaterar Jesús Alcalá att han en och en halv månad efter JOs beslut fortfarande inte fått varken besked eller material.

Detta har JO begärt att departementet ska utreda.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.