Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jnytt nu även på papper

Publicerad: 28 Januari 2011, 09:04

Herencoägda Jnytt i Jönköping går andra vägen. Från och med i dag finns man även i papper. Gratistidningen JnyttXtra siktar in sig på de som vill ha koll på nöjeslivet i staden.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Premiärnumret, som börjar delas ut i dag, har tryckts i 35 000 ex. De finns på stadsbussarna, samt i ett 100-tal tidningsställ i Jönköping.

Nyhetssajten Jnytt startades 2006. Ett år senare köptes bolaget av Herenco. Och att man är en del av den koncernen är en förutsättning för den här satsningen menar chefredaktör Donald Sandström:

Vi skulle inte klarat det om vi varit själva.

Vi rider också på det starka varumärke som Jnytt har som Smålands största nyhetssajt.

Det finns dock delade meningar om detta. På Smålandsposten menar man att Smp.se är största nättidningen i Småland.

Men bråket om vem som är störst är en ren prestigekamp. Någon egentlig praktisk nytta av att vara störst i Småland finns det inte för någon av aktörerna då båda är helt inriktade på, och störst i, respektive region, Kronoberg och Jönköping.

Visst är det så, säger Donald Sandström.

I åtta månader har man jobbat med att ta fram Jnyttxtra. Förutom Donald Sandström består redaktionen av två reportrar som även redigerar tidningen. Den danske designkonsulten Ole Munk har tagit fram formen.

Det är alltid nervöst och pirrigt innan. Men nu känns det bra, säger Donald Sandström med trycksvärtan från premiärnumret på fingrarna.

Vi har precis fått tidningen från tryckeriet.

Januarinumret är på 56 sidor. 18 av dessa är annonser. Som tidningen fått bra betalt för.

Vi har varit väldigt noga med att inte vänja annonsörerna med att det går att få rabatter. När vi presenterade tanken så sa vi var priserna låg. Och att om man inte vill synas här får man gå någon annanstans.

Någon direkt konkurrent utanför Herencosfären finns dock inte sedan Folkbladet lades ner vid årsskiftet och Metro lämnat Jönköping.

Jnytt nu även på papper

Nu börjar slaget om Småland

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.