Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jmini tar över Jkpg live

Publicerad: 18 april 2016, 07:23

Forna konkurrenterna bildar mediehus. UPPDATERAD


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det känns oerhört bra att Jkpg live kan fortsätta att utvecklas. Jag är mycket nöjd över att ingå i en konstellation med Jmini och Annonsdax där vi nu går vidare mot nya satsningar, säger Björn Thyselius, tidigare ägare till Jkpg live, i ett pressmeddelande.

I slutet av mars lämnade nyhetssajten Jkpg live in en konkursansökan och konkursförvaltaren skulle då avgöra om och i så fall när sajten skulle stängas ned. Därefter inleddes förhandlingar som i fredags avslutades, och det stod då klart att Jkpg live skulle fortsätta som nyhetssajt. I dag blev det känt att det möjliggörs genom att Jmini förvärvar Jkpg live.

Affären innebär att de två forna konkurrenterna tillsammans med Schibsteds huvudsäljbolag Annonsdax bildar Jönköpings nyaste mediehus.

Jkpg live har alltid varit en stark och respekterad aktör inom nyhetsbevakning med en rad avslöjande och brejkande nyheter. Nu fortsätter vi den resan tillsammans med ett team av passionerade reportrar och fotografer, säger Daniel Bacelj, ny ansvarig utgivare för Jkpg live, i en kommentar.

I samband med köpet kommer också nyrekryteringar i organisationen att bli aktuella. Det kan bland annat gälla tidigare anställda i Jkpg live.

Jkpg live i konkurs

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev