Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

JK utreder om tystnadsplikten brutits

Publicerad: 6 Oktober 2011, 07:44

I slutet av september skrev Corren och NT om gängkriget i Norrköping. Där stod bland annat att polisen använt sig av telefonavlyssning. En uppgift som dock är sekretessbelagd enligt JK.


Ämnen i artikeln:

JK

I texten som publicerades i NT och Corren stod bland annat att polisen avlyssnat telefonen till en medlem i gänget M16 under våren. Och att det då framkommit att han planerat att mörda ett antal medlemmar i det konkurrerande kriminella nätverket Outlaws.

I juni skottskadades två personer och en knivhöggs svårt under en uppgörelse mellan de bägge gängen. En uppgörelse som polisen, tack vare hemlig telefonavlyssning, kände till var på gång rapporterade tidningarna.

Dock faller hemlig telefonavlyssning in under den så kallade kvalificerade tystnadsplikten som bryter meddelarfriheten. Därför ska nu Justitiekanslern utreda om brott mot tystnadsplikten begåtts.

Ämnen i artikeln:

JK

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.