Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

JK utreder hets mot folkgrupp i Midgård Magazine

Publicerad: 17 Maj 2016, 09:41

Justitiekanslern inleder en förundersökning om yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp mot skivbolaget Midgård Records webbtidning.


Ämnen i artikeln:

JK

Förundersökningen gäller fyra publiceringar, en om asiatisk invasion av gula avskum illustrerad med en bild på en musikgrupp där det finns ett hakkors med texten White pride world wide” . En om att en stad tagits över av negrer och muslimska avskum, om en om ett Sydamerikanskt band som vågar höja hakkorsflaggan trots att de är ariska skinheads och de är omgivna av allt slödder. samt textstycket Låten Adolf Hitler är en hymn till den mannen som vi fått försynen med att inspireras av överlevnad för den vita rasen in i nästa årtusende.

Midgård Records styrelseordförande dömdes förra året för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och 60 dagsböter. Döms han igen riskerar han att den villkorliga domen rivs upp och ersätts med ett samlat straff för all brottslighet, skriver Juridikfronten.

Justitiekanslern ger kammaråklagaren vid Internationella åklagarkammaren i Göteborg uppdraget att genomfröa förundersökningen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

JK

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.