Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

JK: Ser inga problem med faktiskt.se

Publicerad: 27 april 2018, 09:59

Justitiekansler Anna Skarhed.

JK Anna Skarhed ser inget problem med att ha olika utgivare på samma sajt. "Det viktiga är att det är tydligt vem som är ansvarig för vad".


Som Medievärlden skrev igår har den gemensamma faktagranskaren faktiskt.se olika utgivare för olika undersajter, och på förstasidan blandas material från alla olika utgivare. Vem som är utgivare skrivs i själva artikeln, och inte i sajtens sidfot som är det vanliga.

Justitiekanslern (JK) Anna Skarhed säger att hon spontant inte ser något problem med det upplägget.

– I den nya digitala världen uppstår ju nya former som ingen lagstiftare eller publicist tänkt på tidigare. När man presenterar det på det här sättet blir det ju väldigt tydligt för den som läser vem som är ansvarig utgivare.

Det är ju viktigt att på en sajt tydligt avskilja vilka delar som exempelvis innehåller efterhandmodererade kommentarer, exempelvis med annan färg eller ram, är det inte lika viktigt att tydligt märka ut vilka delar som har vilken ansvarig utgivare?

– Vi är ju ute på lite okänd mark här eftersom det är nya former, men det helt centrala är att det är någon som vill ta ansvar, och att det är tydligt vem som ansvarig för vad. Och det tycker jag att det är i det här fallet.

Så då skulle man kunna tänka sig att exempelvis Dagens Nyheter eller Aftonbladet skulle kunna ha en sajt med material från ett stort antal olika ansvariga utgivare?

– Spontant kan jag tycka att den tekniska utformningen är mindre viktig så länge det framgår tydligt vem som tar ansvar för vad.

Läs också

Faktiskt.se har många och ingen utgivare

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev