Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

JK dementerade men NSD hade spelat in

Publicerad: 25 Maj 2012, 09:14

Justitiekansler Anna Skarhed skickade en dementi på ett uttalande i NSD till TT. Men tidningen hade spelat in intervjun.


Ämnen i artikeln:

JK

NSD har i en stor granskning gått igenom fallet Thomas Quick som bland annat tidigare erkänt att han mördat ett holländskt par i Appojaure.

I tisdags publicerade tidningen en intervju med JK Anna Skarhed som där menade att en ny granskning av fallet är möjlig:

När resningsprocessen är avslutad är det inte omöjligt – snarare rimligt – att JK gör ytterligare en undersökning, sade Anna Skarhed till NSD.

Detta ville hon sedan inte stå för utan skickade en dementi till TT som gick ut på att hon förnekar att hon vill se en granskning av hur rättsprocessen kring fallet Quick har skötts.

Men NSD hade spelat in intervjun och kunde bevisa att de inte felciterat henne.

Vi gör alltid så nu när det handlar om den här typen av jobb. Ju större grejer, ju mer ifrågasatta räknar vi med att bli, säger tidningens chefredaktör Anders Ingvarsson.

Sedan har han noterat att nyanserna ofta får stryka på foten när medier citerar varandra:

Det blir lätt lite värre för varje steg. Kanske var det det hon reagerade på eller så står hon inte längre för vad hon sagt till oss.

Ämnen i artikeln:

JK

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.