Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jens Werner lämnar TT – efter två veckor

Publicerad: 21 december 2018, 09:14

Jens Werner blir ny chef för inrikesredaktionen på TT Nyhetsbyrån. Foto: Marie Bremberg

Jens Werner hann knappt tillträda rollen som chef för TT:s inrikesredaktion innan han bestämde sig för att sluta. Nu återvänder han till Sörmlands Media.


I november stod det klart att Jens Werner bestämt sig för att lämna rollen som ansvarig för Sörmlands Medias redaktionella digitala utveckling. Det eftersom han erbjudits tjänsten som chef för TT Nyhetsbyråns inrikesredaktion.

Men det blev en kort sejour – och ett hastigt avslut – för Jens Werner på TT. Mindre än två veckor efter tillträdet sade han upp sig. Av ett internt mejl som gått ut till de anställda på TT framgår att uppsägningen kom ”plötsligt och överraskande”: ”Vårt fokus nu kommer att vara på inrikesgruppen och att hitta en bra lösning för dem”, står i mejlet.

När Medievärlden får tag i Jens Werner bekräftar han uppgiften om uppsägningen.

– Det blev inte riktigt som jag tänkt mig på TT. Det var helt enkelt lite långt ifrån den journalistik jag är bekväm med.

Enligt Jens Werner ligger det ingen konflikt bakom beslutet.

– Nej, det finns ingen större dramatik att berätta om. Den enda konflikten var med mig själv. Det var helt enkelt fel beslut att lämna E-K, vilket jag insåg ganska snabbt. Och när jag då hörde av mig dit och fick veta att jag var välkommen tillbaka kändes det rätt, säger han och fortsätter:

– Det är fullt av trevligt, förstående folk på TT. Men väl där kände jag att jag inte var klar med E-K och att det är lokaljournalistik jag vill ägna mig åt.

TT:s tillförordnade redaktionschef Vicktor Olsson vill inte svara på några frågor om att Jens Werner nu lämnar.

– Jag har inga kommentarer.

Men ligger det någon konflikt bakom?

– Nej, absolut inte.

Vad händer hos er nu? Vem tar över inrikesredaktionen?

– TT klarar sig bra ändå. Men på sikt behöver vi förstås rekrytera en ny chef.

Nu väntar ledigt för Jens Werner över jul- och nyårshelgen. Därefter kommer han att gå tillbaka till rollen som ansvarig för Sörmlands Medias redaktionella digitala utveckling.

– Jag ser fram emot att fortsätta arbetet inom Sörmlands Media, säger Jens Werner.

Läs också

Jens Werner ny chef för TT:s inrikesredaktion (2018-11-07)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.