måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jenny Nordlander till SVT

Publicerad: 14 augusti 2018, 10:49

Jenny Nordlander. Foto: Daniel Stigefelt

Nöjesguidens förra chefredaktör Jenny Nordlander är ny redaktör och programledare på Sveriges Televisions Kulturnyheterna.

Ämnen i artikeln:

Jenny Nordlander

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Sedan en vecka tillbaka arbetar Nöjesguidens förra chefredaktör Jenny Nordlander som redaktör och programledare på SVT:s Kulturnyheterna. Om några veckor kommer hon att börja synas i rutan.

– Det känns väldigt roligt och bra. Jag gillar public service och tror att det finns goda förutsättningar att göra bra saker här. Och jag verkar ha kommit till en trevlig redaktion, säger hon till Medievärlden.

Jenny Nordlander började på Nöjesguiden 2015 och klev in som chefredaktör några månader senare. På tidningen skulle hon stanna fram till i våras då hon sade upp sig. Beslutet att lämna hade växt fram över tid, berättade hon för Resumé, samtidigt som hon uttryckte stark kritik mot att styrelsen i ägarbolaget HKM Media Group enbart bestod av män. Kort därefter vittnade flera tidigare Nöjesguiden-medarbetare, däribland Jenny Nordlander, i Dagens Media om sina erfarenheter av sexism och dålig arbetsmiljö under HKM Medias ledning. Så här några månader senare är hon fortfarande nöjd med sitt beslut att lämna tidningen.

– Jag ångrar ingenting. Senare har jag fått veta att det har vidtagits åtgärder på Nöjesguiden. Så även om inte ledningen erkänt det utåt verkar det ändå som att de har tagit till sig av kritiken. Det gör mig jätteglad.

Innan Jenny Nordlander kom till Nöjesguiden hade hon bland annat varit på Aftonbladet TV i två år samt på Dagens Nyheter i fyra år. Där var hon, parallellt med sina andra arbetsuppgifter, med och drog igång en tv-satsning. Nu ser hon fram emot att få arbeta med tv igen:

– Att jobba med tv tillför ytterligare en dimension. Och jag ser fram emot att lära mig massa nya saker.

Vad ser du för utmaningar med din nya roll?

– Just att jobba med och utveckla bildberättandet. Det känns utmanade men väldigt spännande.

Förutom att Jenny Nordlander har ett nytt jobb är hon också aktuell med Mellan raderna – en bok om att vara kvinna och journalist (Natur & Kultur, 2018). Boken handlar om kvinnliga journalisters arbetsmiljö och i den intervjuas en rad kvinnor om sina erfarenheter från mediebranschen.

Läs också

Nöjesguidens chefredaktör slutar

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev