Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jennifer Wegerup blir utrikesreporter på SVT

Publicerad: 24 maj 2018, 07:22

Jennifer Wegerup. Foto: Privat

Författaren och journalisten Jennifer Wegerup knyts till SVT:s utrikesredaktion. Hennes uppdrag blir att bevaka Italien från sin bas i Rom.


Ämnen i artikeln:

SVT

Jennifer Wegerup har i många år haft sin bas i Italien, varifrån hon rapporterat om nyheter, politik, kultur och sport. Nu står det klart att frilansjournalisten knyts till SVT:s utrikesredaktion. För en del av publiken är hennes ansikte med stor sannolikhet bekant då hon tidigare suttit med i sportpanelen i det numera nedlagda programmet Gomorron Sverige.

”Jag är glad och stolt över att få bevaka Italien för just SVT. I uppdraget för SVT kan jag förena nyhetsarbete med fördjupande reportage och granskningar. Behovet av utrikesjournalistik som får ta tid och plats är mycket stort i dag”, säger Jennifer Wegerup i ett pressmeddelande.

I december lämnade Jennifer Wegerup sin mångåriga tjänst på Aftonbladet. I dag är hon nyhetskolumnist hos kvällstidningskonkurrenten Expressen och kolumnist på Fokus. Utöver det är hon Norden-korrespondent för italienska Gazzetta dello Sport samt stringer för Sky News Italia.

”Jag är väldigt glad att kunna knyta Jennifer Wegerup till SVT:s utrikesredaktion. Hon är bred, hon är kunnig – och har dessutom ett personligt tilltal som jag uppskattar mycket”, säger Pia Bernhardson, utrikeschef.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.