Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Jarnheimer tar över Egmont

Publicerad: 19 april 2017, 05:24

Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande i Egmont.

Lars-Johan Jarnheimer, före detta vd och koncernchef för Tele2, är ny styrelseordförande i Egmont. Han efterträder Steen Riisgaard som lämnar styrelsen efter 15 år.

Ämnen i artikeln:

Egmont

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Lars-Johan Jarnheimer har suttit i Egmonts styrelse sedan 2011. Han är före detta vd och koncernchef för Tele2 samt tidigare ordförande för Eniro. I dag är han styrelseordförande för IKEA-group, Qliro och Arvid Nordquist.

Samtidigt som Egmonts styrelse får en ny ordförande förstärks den också av de nya medlemmarna Josh Bottomley och Christian Wegner. Josh Bottomley är global digital chef för den globala bankkoncernen HSBC och Christian Wegner har en bakgrund bland annat på den tyska tv-koncernen ProSiebenSat.

”Styrelsen vill tacka Steen Riisgaard för hans dedikerade arbete som ordförande för Egmont. Sedan hans inträde i styrelsen 2002 har Egmonts kommersiella och allmännyttiga aktiviteter vuxit betydligt i en föränderlig marknad. Jag vill också välkomna våra två nya styrelsemedlemmar, Josh Bottomley og Christian Wegner. Med dem ombord kompletteras styrelsen med två starka profiler som har omfattande internationell erfarenhet av media, användarteknologi och digital utveckling”, säger Lars-Johan Jarnheimer i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev