Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Janne Josefsson till Dagens Nyheter

Publicerad: 4 juni 2019, 07:36

Janne Josefsson. Foto: SVT

Janne Josefsson blir krönikör i Dagens Nyheter.


Dagens Nyheter har fått en ny fjäder i hatten. En av Sveriges mest kända reportrar tar nu steget från tv till tidning. Janne Josefsson kommer att bli en av DN:s krönikörer från och med i mitten av augusti.

– Jag har ju precis slutat på SVT och är numera fri, och då kom det här erbjudandet från DN. Det gjorde mig förvånad och glad. Jag är ju inte direkt någon skrivande journalist. Jo, jag skrev krönikor på GT:s kultursida en gång i tiden, men det ledde till att den dåvarande kulturchefen fick sparken, trots att de censurerade bort tre meningar. Så vi får se hur länge det varar, säger Janne Josefsson till DN.

Janne Josefsson säger att han kommer vara en ”motvallskärring” och jämför sig med Hanne Kjöller som redan skriver för tidningen.

Samtidigt som han skriver krönikor för DN kommer Janne Josefsson fortsätta frilansa för SVT. Under 2020 kommer Janne Josefsson göra ett program för SVT, uppger tv-huset.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.