Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Janne Josefsson får som han vill

Publicerad: 2 April 2008, 07:51

I dagens DN efterlyser Janne Josefsson en debatt på grävseminariet om föreningens publikationer. - Han kommer att utfrågas av Martin Jönsson på fredagskvällen. Och förhoppningsvis kommer debatten leva alla tre dagar, säger grävgeneralen Helena Stjernström.


Föreningen Grävande journalister bör läggas ner om inte organisationens publikationer blir föremål för en debatt på seminariet i Göteborg. Det anser SVT:s grävare Janne Josefsson på DN debatt i dag.

Det handlar om en text i programtidningen inför Gräv 08 och en artikel i tidningen Scoop för ett år sedan. Båda innehåller grova felaktigheter menar Janne Josefsson. Programtidningens redaktör, Hans Peterson Hammer, har bett om ursäkt för den, bland annat i Medievärlden.

– Vi har närmare 1 000 medlemmar och en omfattande verksamhet som de flesta är nöjda med. Personligen tycker jag att Janne Josefsson tillmäter sig för stor betydelse om han tycker att vi ska lägga ner föreningen bara för två beklagliga eventuella missar, säger föreningens ordförande Matti Stenrosen.

Helena Stjernström agerade snabbt när hon läste debattartikel i morse. Den debatt som Janne Josefsson efterlyser kommer att bli av redan på fredagkvällen. Svenska Dagbladets Näringslivschef och medieanalytiker Martin Jönsson ska fråga ut Janne Josefsson om hur han blivit behandlad.

– Sedan ska det hållas en allmänt mediekritisk debatt, säger Helena Stjärnström.

SVT24 kommer att filma stora delar av grävseminariet. Så även de som inte har möjlighet att komma till Göteborg kan få se och höra vad man pratar om.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.