Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jan Wifstrand lämnar DN

Publicerad: 11 Augusti 2006, 14:31

Jan Wifstrand har sagt upp sig och lämnar Dagens Nyheter. Beslutet blev offentligt under fredagseftermiddagen. Då meddelade han koncernledningen, Bengt Braun och Thomas Axén sitt beslut och informerade därefter DNs personal.


Jan Wifstrand har varit Dagens Nyheters chefredaktör och utgivare i tre och ett halvt år. Han har arbetat hårt med att effektivisera och professionalisera tidningens produktion, organisation och förhållande till läsarna. Prenumeranterna har erfarit effekterna av den segdragna kampen med tryckeriet genom en helt annan leveranssäkerhet ut till brevlådarna än när han tog över.
Under hans tid har också ledningen på tidningen svetsats samman.
Till DN.se säger Jan Wifstrand om att han avgår just nu:
– Det finns tre fyra skäl till det. Jag är mycket nöjd med den process där vi förbättrat vårt nyhetsarbete. Vi har också gjort en fantastisk framryckning på DN.se. Och vi har skärpt tidningens image och profil på opinionsområdet. Rent personligt kan jag tillägga att det är ansträngande att leva ett liv med veckopendling.
DNs redaktionschef Pia Skagermark säger att det är business as usual som gäller.
– Det är tråkigt att Jan slutar. Han är en modig chef som åstadkommit mycket. Han har varit en garant för Dagens Nyheter som kvalitetstidning.
Thomas Axén har uppdraget att finna Jan Wifstrands efterträdare.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.