Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jan Helin till SVT

Publicerad: 15 December 2015, 08:03

Aftonbladets publisher Jan Helin blir programdirektör på SVT.


Ämnen i artikeln:

SVTJan HelinAftonbladet

Jan Helin blir ny programdirektör för nyheter, sport, samhälle, dokumentär, barn och unga samt minoriteter på SVT från och med den 18 april.

”Jag kan inte tänka mig ett mer spännande uppdrag än att få vara programdirektör för SVT. För mig handlar det om att få jobba med ett brett innehåll inom områden jag brinner för och en professionalism hos medarbetare som är imponerande. Jag känner också att jag nu kan lämna över Aftonbladet i trygga händer. Bolaget står stabilt i strukturomvandlingen och det finns ett fantastiskt team som är redo att ta det vidare”, säger han i ett pressmeddelande.

”Jag är så oerhört stolt och tacksam för att ha fått leda det team av medarbetare som är Aftonbladet. Vi har tillsammans gjort en resa med Aftonbladet som vi kommer att minnas resten av våra liv. I mitt uppdrag ingår att inse när det är dags att lämna över. Jag fick ett fantastiskt spännande erbjudande av SVT om att vara med och leda framtidens Public service i ett läge där jag vet att Aftonbladet nu står starkt med medarbetare som är redo att ta nästa steg.”

Han blev chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet 2008 och blev även vd för mediehuset 2012. Aftonbladets redaktionschef Sofia Olsson Olsén blir ny t.f. chefredaktör och ansvarig utgivare. Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal går in som vd för Aftonbladet och affärsområdeschef för Schibsted Publishing. Målet är att presentera permanenta lösningar första kvartalet nästa år.

Samtidigt har Lena Glaser utsetts till programdirektör för underhållning, kultur, drama, fritid, fakta, religion och livsåskådning. Hon har tidigare arbetat som journalist, varit chef för SVT Webb och SVT:s interaktiva avdelning samt tf programdirektör för allmän-tv på SVT. Hon tillträder 1 februari.

SVT gör så många fantastiska tv-program, från berättande och fantasi till stenhård fakta. Det ska bli jätteroligt att få vara med och fortsätta utveckla vårt utbud tillsammans med skickliga programmakare, både inom SVT och med samarbetspartners i branschen. Vår stora utmaning är att fortsätta ge publiken förstklassiga program och att göra dem tillgängliga på de apparater och skärmar där de vill titta på tv, säger Lena Glaser i ett pressmeddelande.

Robert Olsson fortsätter som programdirektör till Jan Helin tillträder i april och Safa Safiyari fortsätter som tf programdirektör för allmän-tv till 1 februari, skriver Vi på tv.

Läs Medievärldens porträtt av Jan Helin här.

Hanna Stjärne byter ut programdirektörerna

Ämnen i artikeln:

SVTJan HelinAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.