Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jan Helin om granskningen av Flashback

Publicerad: 9 Februari 2015, 14:34

Aftonbladet och Researchgruppen börjar idag publicera en granskning av Flashbackanvändare. Jan Helin har bloggat om publiceringarna.


Ämnen i artikeln:

FlashbackJan Helin

Researchgruppen har tidigare granskat Avpixlats kommentatorer på ett liknande sätt i samarbete med Expressen, en granskning som bland annat fick Guldspaden och nominerades till Stora Journalistpriset.

I höstas flaggade Researchgruppen för att den hade tillgång till Flashbacks användardatabas och skulle börja gå igenom den för att koppla verkliga personer till användarkontona.

Den granskningen har gjorts i samarbete med Aftonbladet som idag börjar publicera materialet. Så här långt har ingen person namn- och bildpublicerats, men det kommer att ske i kommande publiceringar:

”Vi har valt att lägga ribban högt för namn- och bildpublicering bland de hundratals personer vi granskat. Det ska vara personer med ett offentligt uppdrag, politiskt förtroendeuppdrag eller som i ett fall en jurist som är avlönad av Europaparlamentet”, skriver Jan Helin i bloggen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

FlashbackJan Helin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.