Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jämos granskning tvingar UNT att höja löner

Publicerad: 15 April 2008, 11:24

Upsala Nya Tidning höjer lönen för nio anställda. Det sker efter en granskning som gjorts av Jämställdhetsombudsmannen. Totalt handlar det om löneförhöjningar på cirka 160 000 kronor.


Det handlar både om redaktionell och administrativ personal. I ett fall gäller det en chef som är relativt ny på sin befattning. Jämo anser att löneskillnaden är osaklig. UNT kommer nu att höja medarbetarens lön med 3 500 kronor.

I övriga fall handlar det om lönekorrigeringar på mellan 500 och 1 500 kronor och om kompetensutveckling/internutbildning.

I sitt brev berömmer Jämos utredare Kristina Heyman UNT för att ha gjort en genomgripande och ambitiös jämställdhetsanalys av lönerna.

Jämo anser dock att företagets lönepolitik och lönepolicy behöver ses över och förankras hos chefer och medarbetare. Senast 31 mars 2009 ska en tydlig lönepolitik och lönepolicy vara framtagen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.