Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

JämO berömmer Dalarnas Tidningar

Publicerad: 8 Maj 2008, 12:06

Dalarnas Tidningar får beröm av JämO för sin lönekartläggning. Konsekvensen är en lönejustering motsvarande 35 000 kronor per år, som i huvudsak går till en manlig medarbetare som har mindre lön än de kvinnliga kollegorna.


JämO konstaterar att Dalarnas Tidningar ”genomfört en mycket bra och systematisk lönekartläggning, analys och handlingsplan”. Därför avslutar JämO ärendet med den enda uppmaningen att företaget ska analysera skillnaderna mellan kvinnodominerande arbetet i ”annonscentral” med ”packsal”, som inte har ett flertal kvinnor.

Företagets egen genomgång av lönerna leder till att i huvudsak en lön justeras med 2000 kronor i månaden.

Administrativa chefen på Dalarnas Tidningar Carina Tibblin är glad över berömmet från JämO, och säger att företaget arbetat konsekvent med jämställdhetsanalys och lönekartläggning sedan åtskilliga år.

– Jag tycker att det är självklart att inte ha löneskillnader på grund av kön.

Något problem med att få gehör för den synen i företaget har hon inte.

Er analys ledde bara till en justerad lön.

– Ja, och den justerade vi redan 1 januari.

Skillnaderna mellan annonscentralen och packsalen var någon hundralapp. Den frågan är nu avförd i och med att packsalen inte längre tillhör Dalarnas Tidningar utan förts över till annat företag, Mittmedia Print, inom Mittmedia-sfären.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.