Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Jag vill inte utesluta att Folket blir gratistidning

Publicerad: 20 April 2010, 06:47

Det kan bli aktuellt att testa andra varianter än prenumerationsmodellen för tidningen Folket. Det säger EK-koncernens vd Sören Axelsson.


Det blev röda siffror för Folket även för 2009. Fjolårets resultat blev ett minus på närmare 5,5 miljoner kronor. (-3,2 2008) Och även om tidningens ledning är engagerad och gör vad de kan så är inte tålamodet hos EK-koncernens nye vd oändligt.
På sikt måste upplagan upp annars måste något hända. En möjlighet kan vara att ta steget över till att bli gratistidning.
   Jag vill inte utesluta det. Även om jag personligen gillar prenumererade morgontidningar. Det är bra att ha en affärsrelation med kunderna.

Sören Axelsson påpekar att han inte hunnit sätta sig in i alla detaljer men att om man ser på Folket som enskilt företag är förlusten för stor. Men, ur koncernperspektiv så kommer marginalfördelar in, till exempel för tryckeriet och när det gäller distribution.
   Sedan beror det på om det räcker.

Svagt resultat 2009 tycker EK:s nya koncernchef

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.