Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Jag blir ingen frisk fläkt”

Publicerad: 6 Oktober 2010, 08:10

Vid årsskiftet blir Thelma Kimsjö ny tidningschef på VLT. Det är inget renoveringsobjekt jag kommer till, säger hon.


Ämnen i artikeln:

VLT

När Thelma Kimsjö tillträdde sitt nuvarande jobb som tidningschef på Länstidningen i Södertälje 2006 sa hon i en intervju i Medievärlden att många nöjda läsare är nyckeln till lönsamhet. Att det är läsarnas efterfrågan som i mångt och mycket ska styra tidningens innehåll är ett synsätt som också genomsyrar VLT – tidningen som vid årsskiftet blir hennes nya arbetsplats.

Det vi kallar utifrån och in-perspektivet är något som finns i hela koncernen och som ska genomsyra allt vi gör. Man har kommit olika långt på olika tidningar och jag vet faktiskt inte hur långt man kommit på just VLT. Men visst är det något jag brinner för, säger Thelma Kimsjö.

Vilket blir ditt uppdrag som tidningschef på VLT?

Att leda VLT mot framtiden och mot Promedias vision. Engagemang är viktigt för en stad och jag hoppas att vi ska kunna göra något gott för Västerås välinformerade läsare.

Vilken blir den största utmaningen?

Det kan jag inte svara på innan jag gjort en analys. Men i egenskap av ytliga betraktare så blir det en utmaning att matcha den starka gratistidning som finns på orten.

Thelma Kimsjö efterträder Elisabeth Bäck som lämnade sin post i slutet av 2009 och då ersattes av den tillförordnade Göran Lundberg. Enligt Kimsjö är ribban satt ganska högt eftersom Bäck hann åstadkomma mycket under sina sju år på tidningen.

Hon är en kreativ person och det är inget renoveringsobjekt där ingenting har hänt som jag kommer till. Jag blir ingen frisk fläkt, om man säger så.

Thelma Kimsjö vill i dagsläget inte uttala sig alltför ingående om sin nya arbetsplats och hur tidningen ska ta sig in i framtiden. Först vill hon börja med att ta reda på VLT:s styrkor och svagheter och ta för sig av det som tidningen redan åstadkommit. Men generellt anser hon att en stor del av framtiden för Sveriges lokala medier kommer att handla om de lokala nyheterna.

För VLT precis som för alla andra lokaltidningar ligger de viktigaste konkurrensmöjligheterna i de lokala nyheterna. Det är en röd tråd i framtiden.

Thelma Kimsjö tar över VLT

Elisabeth Bäck ville hålla ett lägre tempo

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

VLT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.