Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Jag är en rak och tydlig ledare”

Publicerad: 5 Januari 2011, 07:54

I måndags gjorde Petra Bjernulf sin första dag som vd för Dalarnas Tidningar. Hon beskriver sig själv som en rak och tydlig chef med förmågan att leda i tider av förändring.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Precis som alla andra mediehus står Dalarnas Tidningar inför utmaningen att ta tidningen in i en framtid med helt nya förutsättningar. Men Petra Bjernulf ser det snarare som en möjlighet än en utmaning.

Vi måste följa kunderna dit där de är. Fler och fler rör sig i nya kanaler och vi måste följa med dit och där bygga och vårda våra relationer, säger hon.

Dalarnas Tidningar är välkänd mark för den nya vd:n. I nästan tio år har hon jobbat som privatmarknadschef och suttit i ledningsgruppen. Innan dess arbetade hon på Sifo där hon jobbade med analys av konsumentmarknader för olika kunder. Något hon anser sig ha haft stor nytta av även i tidningsbranschen.

Jag jobbade med segmentering av kunder utifrån värderingar och jag har verkligen haft nytta och glädje av det jobbet även efteråt.

De första dagarna på nya jobbet har mest handlat om att flytta in och komma i ordning både fysiskt och mentalt. Den första punkten på den digra att-göra-listan kommer sedan att handla om att åka runt och träffa de 170 medarbetarna som finns utspridda på 13 orter i Dalarna.

Jag vill lägga mycket tid på att träffa medarbetarna och fråga hur de ser på framtiden och de utmaningar som väntar. Efter det tror jag att det kommer att bli ännu tydligare hur vi måste jobba i framtiden.

Men redan i mars sjösätts två större projekt under Bjernulfs ledning.

I mars kommer vi med en ny varumärkesstrategi och samma månad släpper vi vår helt nya webb.

Har du några förebilder?

Tyvärr inte. Men jag har lärt mig otroligt mycket av min företrädare Pär Fagerström.

Till sist, hur känns det är vara vd för Dalarnas Tidningar?

Det känns härligt. Det är en förmån att få ta över ansvaret för ett sådant här fint företag efter Pär Fagerström, en väletablerad och mycket kunnig person.

Se webb-tvintervjun med Petra Bjernulf på dt.se

Pär Fagerströms sista vd-underskrift

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.