Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

J++ trefaldigt nominerade till Data Journalism Awards

Publicerad: 16 april 2018, 10:49

Svenska nätverket J++ är som enda svenskar nominerade till Data Journalism Awards som är det största priset för datajournalistik.


J++ är nominerade i kategorierna bästa datajournalistikteam, årets innovation för nyhetstjänsten Newsworthy, och årets visualisering för ”BB-resan”. Bland övriga nominerade finns BuzzFeed, Der Spiegel, Die Zeit och VG.

”Vi är särskilt stolta över att bli nominerade i kategorin bästa team. Det är en fjäder i hatten. I allt vi gör finns en målsättning om att på något sätt utveckla journalistiken, säger Jens Finnäs”, som grundade J++ Stockholm för fem år sedan, i en kommentar.

Newsworthy, som är nominerad i kategorin årets innovation är en automatiserad nyhetstjänst som letar efter lokala nyheter i statistik som utveckalts av journalisterna Jens Finnäs och Leo Wallentin samt Måns Magnusson som är doktorand i statistik vid Linköpings universitet. Bland övriga BuzzFeed, Der Spiegel, Die Zeit och VG.

BB-resan, som är nominerad i kategorin årets visualisering handlar om de senaste årtiondenas BB-nedläggningar och hur de påverkat genomsnittsavstånden till närmaste förlossningsklinik. Det var en visualisering av avstånd och geografi utan att använda kartor. Som gjordes tillsammans med tidskriften Ottar.

Vinnarna offentliggörs i samband med Global Editors Networks konferens i Lissabon den 31 maj.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev