Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

IVA-priset till Bosse Lindquist

Publicerad: 2 Juni 2016, 04:43

I går kväll fick tv-journalisten Bosse Lindquist årets IVA-pris för vetenskaplighet inom journalistiken.


Ingenjörs- och vetenskapsakademien (IVA) delade i går ut sitt årliga pris till radio- och tv-journalisten Bosse Lindquist. Han fick priset med följande motivering:

Med egensinnig envetenhet har Bo Lindquist stått för en lång serie ögonöppnande dokumentärer för radio och television. Förädlade svenskar och Tystnaden i Phnom Penh är två av många som tvingat fram självrannsakan, nu senast följda av tv-serien Experimenten kring forskningsfusk i strid också med grundregeln Do no harm. Bo Lindquists vapen är inte skjutjärn, utan ett energiskt undersökt och lugnt presenterat blottläggande av fakta.

Priset, som är på 100 000 kronor, ska premiera ett vetenskapligt synsätt i media samt för excellent journalistik om vetenskap, teknik, innovation och entreprenörskap detta i en tradition av upplysning, folkbildning, förklaringsdjup, framtidstro och integritet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.