Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Israeliskt flyg attackerade Reuters reportagebil

Publicerad: 28 Augusti 2006, 06:22

En kameraman från Reuters och en inhemsk journalist skadades igår under ett israeliskt flyganfall. Två missiler avfyrades mot deras reportagebil då de följde ett israelisk aktion på Gazaremsan.


Reportern Sabbah Hmaida skadades i benet och kameramannen Fadel Shana förlorade medvetandet för en kortare tid så bilen som de färdades i träffades av missilerna.  Bilen var enligt uppgift tydligt märkt med Reuters namn både på taket och på sidorna.
Israelisk militär har förklarat att attacken inte var ”avsiktlig” men ”de inte borde ha varit där” under den militära operationen. Det fanns inga tecken på att det fanns någon bil där, ”åtminstone såg vi ingen”, har en militär talesman sagt.
Reportrar utan gränser har återigen ansett sig ha anledning att påtala de ”dåliga omdöme”  som israelisk militär visat under en av sina operationer. Organisationen föreslår att Israel tar in en tredje part, en människorättsorganisation till exempel,  för att undersöka denna typ av misstag. ”För trots våra upprepade vädjanden har ingen seriös undersökning gjorts av de många misstagen som Israels armé begått på palestinskt område, skriver Reportrar utan gränser.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.