Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ironman bakom tv-rekord

Publicerad: 31 Augusti 2015, 05:47

11,5 timmars direktsänt kraftprov fick 65 000 tittare. Årets Ironman gick rekordsnabbt och lockade en rekordpublik till Barometern.


Ämnen i artikeln:

Barometern

Först simmade de 2 700 deltagarna 3,9 kilometer. Sedan cyklade de i 18 mil. Som final blev det ett helt maraton på 42,2 kilometer. Vinnaren i herrklassen, Patrik Nilsson, genomförde tävlingen på 8 timmar och åtta minuter. Vinnaren i damklassen, Astrid Stienen, gjorde det på 9 timmar och 12 timmar. https://www.kalmar.com/sv/ironmankalmar

Men Barometerns tv-redaktion var uthålligare. Först efter 11,5 timmar stängde de av kamerorna. Under hela tävlingshelgen gjorde de 21 inslag. På två dagar hade inslagen startas 65 000 gånger.

Arbetet med Ironman har gjort att Barometern slagit nytt rekord när det gäller startade tv-inslag, 100 000 stycken.

Därmed vågar vi påstå att vi är på väg att uppnå målet: att bli länets ledande lokal-tv-kanal. SVT må ha större publik för sina få lokala sändningsminuter per dag, men de kan inte mäta sig med oss när det gäller mängden inslag från spridningsområdet. Med tio bemannade redaktioner runt om i länet har vi större möjligheter än någon annan att göra tv nära dig, skriver Barometerns chefredaktör Anders Enström i den egna tidningen.

Ämnen i artikeln:

Barometern

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.