Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

IRM: Andra kvartalet på reklammarknaden blev nattsvart

Publicerad: 1 September 2009, 05:59

Andra kvartalet blev sämre än IRM spått: reklaminvesteringarna minskade med 16,2 procent mot i fjol. Vi är på väg mot ett helår med tapp på sammanlagt 13 procent. Värst drabbat är storstadspress och fackpress.


Ämnen i artikeln:

IRM

När ekonomerna börjar tala om en vändning, finns det inga tecken på det än på mediemarknaden. Andra kvartalet var det bara reklaminvesteringarna på internet – av de stora – som ökade, med 3,6 procent. Det är sökordsannonsering som växer och tar plats på bannerannonsernas bekostnad.

Mobilreklamen fortsätter också att öka, andra kvartalet med över 50 procent, men volymerna är små, inte mer än ett tiotal miljoner enligt Magnus Anshelm, IRMs vd.

De traditionella, tunga medieslagen har det mycket tufft. TV tappar 16,4 procent mot samma persiod i fjol, landsortspress 21,3 procent, populärpress 23,9, kvällspress 24,8, fackpress 32,4 och storstadspress 32,7.

Direktreklamen klarar sig bättre än snittet – troligen drivet av närheten till köpbesluten – och minskar med 6,8 procent – oadresserat – och 12,6 procent adresserat.

Tappet på 16,2 procent är sämre än den reviderade prognos som IRM kom med i början av sommaren, 15,9 procent.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

IRM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.