Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Irina Halling vill göra Expressen mer öppen

Publicerad: 25 Augusti 2006, 11:16

Öka öppenheten, göra Expressen till en mer öppen tidning såväl internt som externt. Det ser nya informationschefen Irina Halling som sin viktigaste uppgift.


Irina Halling, i dag biträdande rektor för Bonnier Media University, återvänder till Expressen där hon arbetade 1995-99. Hon går till en nyinrättad som tjänst som informationschef och kommer att ingå i tidningsledningen.
– Det ska bli superkul, nu får jag möjlighet att kombinera min dagstidningserfarenhet med den kunskap jag skaffat mig om ledarskap hos Bonnier under de senaste sju åren.
Varför behöver en tidning som Expressen en informationschef?
– Det finns en stor nyfikenhet, efterfrågan på information ökar. Därför behövs tjänsten.
Expressen fick stark kritik för publiceringen om Mikael Persbrandt i vintras. Publiceringen har också fått JK att väcka åtal mot Expressen. Hur tror du att den affären påverkat Expressens trovärdighet?
– Att en tidning gör ett publicistiskt misstag är aldrig bra för trovärdigheten. Det viktiga är att lära av sina misstag, att internt föra en dialog om hur vi ska göra för att undvika att begå samma misstag igen.
Det händer att Aftonbladets informationschef Olof Brundin också uttalar sig i utgivarfrågor. Kommer du också att göra det eller är det Otto Sjöbergs bord?
– När det gäller publiceringsbeslut ska Otto Sjöberg vara så tillgänglig som möjligt. Min roll blir att sortera så att frågorna besvaras av rätt person.
Vad ser du som Expressens styrka?
– Tilltalet och folkligheten. Att man kan vara djup, smal och seriös på samma gång.
Svagheter?
– Att den hårt drivna journalistiken ibland kantrar över. Den allt större konkurrensen på medieområdet leder till att risken för övertramp ökar.
Under sina år på Expressen på 1990-talet arbetade Irina Halling bland annat som planeringschef och personalredaktör. Hon har också ett förflutet på bland annat Hallandsposten och Radio Halland.
Irina Halling börjar på Expressen 17 oktober.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.