Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Invändningar från Corren

Publicerad: 10 Maj 2004, 08:51

Meleskos utredning är inte utformad på ett objektivt sätt. Och det finns skäl att ifrågasätta den juridiska grunden anser Rolf Skog som på Östgöta Correspondentens uppdrag lämnat synpunkter på Stefan Meleskos granskning.


Rolf Skog, ekon lic och adjungerad professor i aktiebolagsrätt, hävdar i sin rapport att beskrivningen av vissa händelseförlopp inte är neutralt utformade och att skrivsättet är tendentiöst.
Han anser att det inte går att utkräva något juridiskt ansvar av styrelseledamöterna på grund av att de fått ansvarsfrihet samt även på grund av preskriptionsreglerna.
Rolf Skog skriver också att Stefan Melesko i vissa fall gått utanför det uppdrag han fått. Så långt att det bör beaktas när man ska bestämma ersättningen för uppdraget.
Stefan Melesko hävdar att hans uppdrag inte handlat om att utkräva skadestånd utan att titta på företagets skötsel. I sin rapport säger han också att det är granskningsmannen som bestämmer det faktiska innehållet.
MIKAEL MARKLUND

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.