Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Internationellt upprop för frisläppande av Gui Minhai

Publicerad: 22 Februari 2018, 06:23

Delar av den internationella författarföreningen Pen kräver ett frisläppande av den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai.


Kina måste släppa den svenske förläggaren Gui Minhai, uppmanar flera delar av den internationella författarföreningen Pen

I ett upprop på Dagens Nyheter skriver författarföreningen ”vi uppmanar det internationella samfundet att inte förbli tyst utan i stället sätta press på den kinesiska regeringen och kräva; respekt för yttrandefriheten och rättsstatens grundläggande principer, Gui Minhais omedelbara och ovillkorliga frigivning, och att han får tillgång till nödvändig medicinsk vård, kontakt med sin familj samt konsulärt och juridiskt stöd.”

Undertecknare är Pen International, Pen America, English Pen, Hong Kong Pen, Svenska Pen, Dansk Pen och Norsk Pen.

De senaste åren har Gui Minhai suttit frihetsberövad i Kina vid två tillfällen – och totalt i över två års tid. Det andra gripandet gjordes så sent som i januari. Tidigare har bland annat EU och USA krävt ett omedelbart frisläppande av Gui Minhai.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.