Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Inte jäv – men överklagan i hovrätten

Publicerad: 7 Februari 2008, 11:57

Hovrätten har avskrivit Ralph Rentzsch anmälan om jäv. Men han fortsätter sina förtalsmål mot ÖP:s tidigare chefredaktörer Bosse Svensson och Bosse Andersson.


Ralph Rentzsch anmälan om jäv i förtalsmålet mot ÖP:s förrförra chefredaktör Bosse Svensson har avskrivits av hovrätten i Nedre Norrland, vilket meddelades i måndags. Däremot ligger överklagandet av tingsrättens dom kvar, tid för huvudförhandlingen kommer att sättas under våren.

Ralph Rentzsch har också anmält ÖP:s förra chefredaktör Bosse Andersson för förtal, och det ärendet ligger nu hos tingsrätten. Enligt Ralph Rentzsch skrevs det lögner om honom, och han vägrades replikrätt.

– Det stämmer inte, tillsammans med huvudartikeln var en nästan lika lång artikel där Ralph Rentzsch fick ge sin bild, säger Per Åhlin, nyhetschef och ansvarig utgivare på Östersunds-Posten som var nyhetschef när artikeln publicerades i höstas.

– Däremot har vi inte publicerat hans debattartiklar, och dem har vi valt att inte publicera eftersom han valt tingsrätten som sin arena.

Håller storyn då, inga andra medier skrev om det inträffade?

– Det är sant, men vi tycker att storyn håller. Det var vi som satt med källan och det skriftliga underlaget. Det var ju inte bara för konkurrenterna att rewrita.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.