Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Insändarskola fick fart på debatten

Publicerad: 27 september 2012, 07:12

När JP:s redaktör undervisade de boende i Råslätt i konsten att skriva insändare blev det genast resultat.


Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

För knappt ett år sedan startade JP sin lokalredaktion i Råslätt, en stadsdel i södra Jönköping, som är en del av miljonprogrammet.

Råslättsredaktören Percy Nilsson fick för en tid sedan en förfrågan från några boende om han inte kunde ha en skrivskola. Vilket han tvekade inför.

Men sedan kom jag på att vi kunde ha en insändarskola. Många här hävdar att det inte finns någon demokrati i Sverige. Så då tänkte jag vi kunde testa det här.

Till första kvällen för några veckor sedan kom både kommunstyrelsens ordförande och oppositionsrådet för att berätta bland annat om vad insändarna betyder för dem. Och att det är ett av flera sätt att göra sin röst hörd.

Förra torsdagen hölls den sista insändarskolan.

Det har blivit ett bra resultat. Vi har fått många insändare till tidningen härifrån. Allt från gymnasieelever till äldre kvinnor har skickat in.

Ska ni fortsätta?

Nu ska vi göra en utvärdering av det här, det låter politiskt och tråkigt, men så är det. Sedan får vi se var det tar vägen.

Skulle du vilja?

Jag är inte främmande för en repris. Kanske skulle vi kunna köra samma recept till våren.

JP gör satsningen i Råslätt dels för att öka samhällsengagemanget och vi-känslan i området. Fast också för att locka till sig både prenumeranter och annonsörer. Och någon tillströmning av dessa har det inte blivit. Fortfarande har JP en hushållstäckning i området på bara 5 till 6 procent.

Men flera har sagt att bevakningen har blivit bättre. När vi startade trodde vissa att vi bara gjorde det för att vara först till brottsplatsen i princip. Men nu har de upptäckt att det lett till en betydligt bredare bevakning. Och det har vi fått uppskattning för, säger Percy Nilsson.

JP satsar på invandrare

Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev