Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Insändare från SD-politiker var kopierad

Publicerad: 12 Maj 2016, 09:58

Stefan Vestling, SD-politiker i Norberg, skickade in en tidigare publicerad insändare till Fagersta-Posten. Han beklagar händelsen och menar att han missade att ange källan.


Ämnen i artikeln:

SDSverigedemokraterna

I onsdagens Fagersta-Posten fanns en insändare om vindkraft signerad SD-politikern Stefan Vestling. Men texten var en kopia av en insändare som publicerades i Sundsvalls tidning i februari förra året och som kom att bli en av de mest lästa och delade artiklarna genom tiderna på st.nu.

Vestling, som hittat texten på Facebook, säger till Fagersta-Posten att han glömde ange källan troligen eftersom han alltid brukar skriva själv.

Jag har glömt att klistra med källan, den skulle vara med men jag missade det. För när vi skriver en sådan där så ska man skriva sitt namn och sen ska man skriva vem den kommer ifrån där under. Det glömde jag.

Staffan Bjerstedt är insändarredaktör på Fagersta-Posten. Han säger att det är okej att kopiera en annan insändare om originalskribenten ger sitt klartecken. Annars inte:

Man får inte kopiera andras texter utan tillstånd förstås, det är en grundregel. Det är vanligt i politiska världen man sätter sitt namn på en annans text men då är man överens om att göra så. Men man får inte skriva insändare under falsk flagg, säger han till den egna tidningen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SDSverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.