Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ingvarsson om nya chefredaktörsjobbet

Publicerad: 4 april 2017, 07:38

Anders Ingvarsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias Hälsingetitlar, Gefle Dagblad och Bandypuls.se.

”Vi måste fortsätta den digitala resan med oförminskad styrka”, säger Anders Ingvarsson, som i maj tar över Mittmedias titlar i Hälsingland.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På tisdagsförmiddagen offentliggjordes att Anders Ingvarsson blir chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias titlar i Hälsingland, vilket innefattar helahalsingland.se, Ljusdals-Posten, Hudiksvalls Tidning, Ljusnan, Söderhamnskuriren och gratistidningarna.

– Det känns jättebra. Otroligt bra till och med. Jag började min journalistiska bana som pryo på tidningen Ljusnan, så det här är en dröm som går i uppfyllelse.

Nu ser han fram emot att fortsätta utveckla titlarna.

– Mittmedias tidningar i Hälsingland har gjort en stark och bra digital resa de senaste åren och den måste vi fortsätta med oförminskad styrka.

Ingvarsson tillträder 1 maj. Han efterträder Thomas Sundgren som sedan 1 februari är utvecklingsansvarig för koncernens innehålls- och dataplattformar.

– Först och främst måste jag träffa medarbetarna och sätta mig in i hur organisationen ser ut i dag. Därefter kan jag fundera över vilken riktning man ska ha framåt.

Utmaningarna med den nya rollen är många, säger Anders Ingvarsson. Han beskriver en av dem:

– Vi bevakar sex relativt små kommuner som skulle kunna ha en ännu större Hälsingegemenskap. Det ser jag som en utmaning att ta tag i.

Varför sökte du dig från uppdraget som chef för gemensam redaktion i Mittmedia?

– Jag är ju född och uppvuxen i Hälsingland. Och vi har precis flyttat tillbaka till hit. När Thomas Sundgrens roll blev ledig kändes det därför helt rätt. Och som sagt, det här är mitt drömjobb.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev