Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ingvar Näslund blir ny chefredaktör på VK

Publicerad: 3 Mars 2011, 08:22

Ingvar Näslund blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Västerbottens-Kuriren. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Västerbottens-Kuriren

Ingvar Näslund har det senaste året arbetat som tf redaktionschef och ansvarig utgivare på tidningen. Han anställdes på VK 2004 som nyhetschef och har ansvarat för företagets digitala satsningar.Den nya tjänsten kommer han att tillträda omgående.

Jag känner mycket för det här företaget. Jag gillar inställningen att vi vill ligga långt framme, satsa och utvecklas. VK har en lång publicistisk tradition och betyder mycket i regionen, därför känns uppdraget både väldigt spännande och väldigt ansvarsfullt, säger Ingvar Näslund.

De omvälvande förändringar som mediebranschen befinner sig i ser Ingvar Näslund som spännande. Men han tycker det är lika viktigt att tala om publicistik som om teknik.

Den nya medievärlden handlar inte bara om teknik. Vi måste prata om publicistik, hur vi kan utveckla journalistrollen, hur vi bäst ska paketera våra tjänster, göra bra affärer och öka räckvidden genom olika sorters smart journalistik. Jag vill att vi genom bra lokal journalistik ska sätta spår och avtryck, bidra med något till regionen där vi verkar.

Vad är det första du ska ta itu med?

Först och främst ska jag slutföra de intensiva förhandlingarna gällande den nya organisationen. Utifrån det får vi bygga vidare.

Ingvar Näslund har tidigare varit vd och chefredaktör för Västerbottens Folkblad, chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda, samt jobbat som fotograf, bildchef och reporter på Expressen.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Västerbottens-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.