Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ingrid Carlqvist åtalas för grundlagsbrott

Publicerad: 14 december 2018, 11:53

Bild på lagbok. Fotograf: Patrik Svedberg.

Den högerextrema podduon Ingrid Carlqvist och Daniel "Conrad" Frändelöv åtalas nu för att ha underlåtit att utse en ansvarig utgivare för sitt radioprogram.


Ämnen i artikeln:

Ingrid Carlqvist

Justitiekanslern lämande under fredagen in en stämningsansökan mot Ingrid Carlqvist och Daniel ”Conrad” Frändelöv till Helsingborgs tingsrätt. Duon står anklagad för att mellan den 14 juni och den 7 november 2017 ha sänt sin podd Ingrid och Conrad utan att utse en ansvarig utgivare, alternativt underlåtit att rapportera den ansvarige utgivaren till myndigheterna.

Som Medievärlden tidigare rapporterat är det föreningen Juridikfronten som anmält brottet som duon nu står åtalad för.

Ingrid Carlqvists har tidigare jobbat som journalist på bland annat Nordvästra Skånes Tidningar, Kvällsposten och Aftonbladet och suttit i styrelsen för Publicistklubben Södra fram till 2011. Efter det startade hon den islamfientliga sajten Dispatch International som hyllades av ledande Sverigedemokrater och vars första nummer skickades ut gratis till alla partimedlemmar.

Läs mer

Ingrid Carlqvist till förhör om grundlagsbrott  (2018-04-13)

Ingrid Carlqvists rasistradio föremål för JK (2017-10-16)

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Ingrid Carlqvist

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.