Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Inget förslag om ändrat presstöd, tror Raoul Grünthal

Publicerad: 13 Augusti 2008, 11:00

- Jag tror inte att det blir något förslag från regeringen om presstödet, säger Raoul Grünthal, SvDs vd om mötet han önskar med Lena Adelsohn Liljeroth. - Det är den osäkerheten jag vill få klarhet i.


Enligt Raoul Grünthal tyder mycket på att regeringen inte kommer med någon proposition om ett förändrat presstöd. Dels har regeringen gjort en koppling till reklamskatten. Dels har skälen till att ändra presstödet underkänts.

– Att EU ställt krav på oss på det sätt som det framgår av departementspromemorian har visat sig inte stämma. Den argumentationen håller inte.

Det har flera remissinstanser, också sådana som Raoul Grünthal uttrycker det, inte är ”på vår sida”, konstaterat. Därför mötet med kulturministern:

– Vi vill inte sväva i osäkerhet.

Så det är inte av oron för er ekonomi som du vill träffa kulturministern?

– Nej nej, vi är inne i en positiv trend.

Mer vill inte Raoul Grünthal säga om ekonomin. Börsnoterade Schibsted kommer med sitt halvårsresultat på måndag.

Den oro han känner beror på det stora politiska inflytandet på mediemarknaden, och på hur ”Bonnier gynnas” av en eventuell presstödsförändring. Också det vill han ta upp med Lena Adelsohn Liljeroth.

– Man kan fråga varför vi skickade brev till kulturministern och inte ringde. Men i motsats till Bonnier är vi för öppenhet. Vi vill inte verka i det fördolda.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.