Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Inget beslut i helgen om VK/VF

Publicerad: 10 Maj 2004, 12:17

Något beslut om fördjupat samarbete mellan Västerbottens-Kuriren och Västerbottens Folkblad togs inte under helgen. Samarbetet ska utredas ytterligare och beslut dröjer, kanske upp till ett år.


Ordföranden i VK:s ägarstyrelse, Lars Lindqvist, säger till VF att något beslut inte hastar, det råder ingen panik, och det kommer ”knappast att fattas några beslut det närmaste året”.
VK:s styrelseordförande Rolf Salomonsson säger till VK att alla är överens om att något måste göras (mot bakgrund av vikande annonsmarknad och fallande upplagor) men att det inte blir något beslut i övergripande integreringsfrågor under 2004.
Chefredaktörerna Torbjörn Bergmark (VK) och Ingvar Näslund (VF) skriver i ett gemensamt inlägg i sina lördagstidningar:
”Vissa inslag i debatten om våra tidningars framtid har antytt att vänta- och se-attityden är det bästa sättet att möta problemen. Vi delar inte den uppfattningen.”
Chefredaktörerna vill agera offensivt för att utveckla tidningarna och öka tidningsläsandet. ”Vi vill göra Sveriges bästa dagstidningar” skriver de och nämner söndagsutgivning och VK i tabloidformat i sammanhanget.
TORBJÖRN von KROGH

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.