Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ingen konst hitta rätt med NA:s succéapp

Publicerad: 24 juni 2015, 07:01

Nerikes Allehandas app som guidar till Skandinaviens största konstbiennal Open Art i Örebro har nästan 4 000 nedladdningar.


Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

NA:s första geopositionerade app är en guide till Örebros stora konstutställning Open Art (14 juni-6 september). På mindre än en vecka har nästan 4 000 personer laddat ner den:

”Det känns självklart och väldigt roligt att kunna ge örebroarna, och alla turister, möjlighet att hitta runt till dem med hjälp av en app i telefonen”, säger Eva Ejdeholt, kultur-och nöjeschef på NA, i ett pressmeddelande.

Kartfunktionen i appen gör att användarna kan se var olika konstverk finns i förhållande till var de befinner sig. De flesta av verken av internationella konststjärnor som Ai Weiwei presenteras också med en bild och en beskrivning.

Tanken är att skapa en dialog mellan besökarna därför finns en kommentarsfunktion intill varje konstverk. I appen samlas allt redaktionellt material om årets utställning. Här finns också filmer där tidningens konstrecensent Stefan Nilson pratar om de konstverk han tycker att utställningsbesökarna inte får missa.

”Appen har varit ett bra tillfälle för oss på Promedias digitala utvecklingsavdelning att testa geopositionering. Och att bygga en plattform som går att återanvända vid fler projekt framöver”, säger Stefan Källström, koordinator för Digital Utveckling.

Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev