Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ingen folkstorm när serierna försvann ur Expressen

Publicerad: 13 April 2007, 11:53

Serier eller inte - Expressen är inne i slutfasen på experimentet med att inte ha serier. Denna vecka har hela upplagan, alla editioner, varit utan. Reaktionerna sammanställs för en första utvärdering kommande vecka - men någon folkstorm blev det inte.


Expressen tog bort serierna i mars. Försöket har gjorts i olika faser, där Dilbert, Gustaf och de andra varit försvunna i olika perioder i de olika editionerna. Först denna vecka har hela upplagan varit utan.

Att ta bort serierna är en övning i att pröva vad som är av avgörande betydelse för läsarna. Expressens utgångspunkt är att serierna inte längre spelar den roll de gjorde förr. Reaktioner har det blivit, men inte något ramaskri.

– Folk har hört av sig, men kanske efter några dagar, säger Per-Anders Broberg, Expressens administrativa redaktionschef.
– Det blev en helt annan reaktion när vi i samband med besparingar för några år sedan tog bort dagskrysset på tisdagar, eftersom vi hade kryssbilaga den dagen. Då tog vi beslut samma eftermiddag att införa det igen, så att växeln kunde ge det beskedet.

Nu samlar tidningens växeln reaktionerna från läsarna.
– Vi vill veta vilka det är som reagerar, säger Per-Anders Broberg.
– Hur det till sist blir, får vi se.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.