Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ingela Wadbring lämnar Nordicom

Publicerad: 20 november 2017, 12:36

Medieprofessorn Ingela Wadbring lämnar jobbet som föreståndare på Nordicom vid Göteborgs universitet. Anledning är den höga arbetsbelastningen.

Ämnen i artikeln:

Nordicom

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Ingela Wadbring lämnar tjänsten som föreståndare på forskningscentret Nordicom vid Göteborgs universitet vid årsskiftet. Hon har då jobbat där i tre år.

– Jag lämnar för att arbetsbördan är så pass stor att jag på rimlig tid inte kan få ned den till något som kan betraktas som normalt.

Vems ansvar är arbetsbördan?

– Det är väl egentligen mitt. Det är långt till närmaste chef över mig. När man ska in i en komplex organisation är det mycket jobb bara att hålla näsan över ytan. Det är en fantastisk organisation men man kan inte jobba ihjäl sig.

När hennes efterträdare tar över kommer verksamheten att organiseras om.

– Nu finns det bara en chef som alla rapproterar till och det blir för mycket.

Vad är du mest nöjd med att ha åstadkommit?

– Att vi har gått från att vara en ganska analog organisation till att bli mer digitala. I princip allt material är nu open access och vi var tidigare en av universitetets största portokunder, det är vi inte längre.

Ingela Wadbring är knuten till Mittuniversitetet och kommer att återvända dit, men i vilken form är inte klart än.

– Jag kommer att bli hårdare knuten dit, men jag kommer också att bli diversearbetare på deltid och jobba mer med sådant som jag känner ger direkt nytta. Som att skriva för Medievärlden Premium och att samarbeta med mer samhälle och politik.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev