Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ingalill Sundhage om att återvända till Stampen

Publicerad: 11 maj 2017, 11:04

Ingalill Sundhage

Vid årsskiftet gick Ingalill Sundhage i pension. Vilan skulle dock bara vara i fyra månader. På måndag återvänder hon till Stampen. Men då som tillförordnad chefredaktör på Bohusläningen och Strömstads Tidning.

Ämnen i artikeln:

Stampen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I december förra året stod det klart att Ingalill Sundhage planerade att lämna Stampen och sitt uppdrag som chefredaktör för Bohuslänningen, Strömstads Tidning, TTELA och tre gratistidningar. Hon stannade dock fram till årsskiftet innan hon gick i pension. Bodil Resare, tidigare redaktionschef på Strömstads Tidning, gick då in som tillförordnad.

Men nu återvänder Sundhage alltså till Stampen i samband med mediekoncernens organisationsförändringar. Den nya rollen är som tillförordnad chefredaktör på Bohusläningen och Strömstads Tidning.

Jag trodde du hade pensionerat dig. Vad hände?
– Det trodde jag också, men så blev det inte. Jag går tillbaka och jobbar på Bohusläningen, säger Ingalill Sundhage till Medievärlden.

Efter att ha vilat i fyra månader blev Ingalill Sundhage sugen på att börja arbeta igen, berättar hon.

– Jag känner att jag har mer att ge. Och jag tycker att det ska bli roligt att göra något mer journalistiskt.

När hon bestämde sig för att lämna förklarade hon för Bohusläningen att hennes beslut grundade sig i att hon inte kände att hon räckte till samt att hon ville ”ägna sig åt sina fritidsintressen”. Men i den nya rollen tror hon inte att hon kommer att känna så.
– Det här är ett helt annat uppdrag som är betydligt mer koncentrerat, vilket gör att kommer att orka med. Mitt tidigare uppdrag var så pass krävande att jag efter en tid, när jag tyckte att det fanns någon annan som kunde göra det bättre än jag, valde att kliva av.

Ingalill Sundhage tillträder nu på måndag. I samband med det går Bodil Resare tillbaka till tjänsten som redaktionschef för norr, vilket inkluderar Bohusläningen och Strömstads Tidning.

– Att jobba vidare som vi nu gör är det rätta sättet för att bygga vidare på organisationen i norr och jag har stort förtroende för Bodil i rollen som redaktionschef, säger Johan Hansson, vd Stampen Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev