Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Inga uppsägningar på Mediakompetens

Publicerad: 1 December 2010, 04:34

Mediakompetens klarar den minskade efterfrågan från SVT utan uppsägningar. Den berörda skaran är nu så liten att den är hanterbar, säger Mediakompetens nya vd Maria Rosengren.


Från månadsskiftet september – oktober blev den inhyrda personalen väldigt sparsamt schemalagd på SVT, och oron var stor bland personalen. Sedan verkade det som att det fanns en övertalighet på 5 – 10 personer. Nu har Mediakompetens löst situationen utan uppsägningar.

När vi fick lite tid på oss gick det att lösa. Nu är den berörda skaran så liten att den är hanterbar, säger Mediakompetens nya vd Maria Rosengren.

Vad gjorde ni?

Det är en kombination av att vi har hunnit hitta nya uppdrag, fått några naturliga frånfall, och att det kommit nya prognoser från SVT.

Problemet tidigare i höst var, enligt Maria Rosengren, att Mediakompetens fick de nya prognoserna från SVT lite för sent.

Det viktiga för oss är att få prognoserna i tid så att vi hinner hantera dem.

Har det som hände lett till några förändringar?

Ja, vi har hittat nya forum för att kunna föra en dialog om de långsiktiga behoven. Nu under hösten har vi träffat SVT ungefär en gång i månaden.

Övertalighet på Mediakompetens

Mediakompetens nära en lösning

Nattsvart på SVT många inhyrda far illa

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.