Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Inga regeringslöften om reklamskatten

Publicerad: 14 December 2006, 06:58

Finansminister Anders Borg anser att det är viktigt att reklamskatten försvinner - som riksdagen beslöt 2002. Men i sitt svar till Mats Johansson (m) säger han inget om när det kan ske.


Mats Johansson, moderat riksdagsman och före detta chefredaktör på Svenska Dagbladet, har ställt en skriftlig fråga till finansministern om reklamskatten. Den nya regeringen tog inte bort skatten i den budget för 2007 som arbetades fram några veckor efter valet. Mats Johansson ville veta hur regeringen förhåller sig till en avveckling sett över hela mandatperioden.
I sitt korta svar konstaterar Anders Borg att avvecklingen inte kunde ske i årets budget, men att regeringen menar att den ska bort.

Hade du väntat dig mer i svaret, Mats Johansson?
– Nej, det hade jag inte. Jag förstår att med den korta tid regeringen hade så koncentrerade man sig på skatter som är skadliga för sysselsättningen.
– Men jag hoppas att man nästa gång, när man har mer tid, också kan avveckla andra skadlioga skatter, som reklamskatten.

Sedan 1 januari 2006 gäller: reklamtrycksaker är befriade, dagstidningar betalar 3 procent och övrig press 8 procent.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.