Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Inga bevis” för kommersialisering av PS

Publicerad: 1 September 2015, 11:10

Myndigheten för radio och tv släpper sin rapport idag.


Ämnen i artikeln:

Public service

I en sammanfattning av rapporten skriver de att de ”ej kunnat finna belägg för påståenden om att SVT:s och SR:s programinnehåll blivit mer likt de kommersiella aktörernas och att bolagen därmed ökat sin påverkan.”

Myndighetens uppdrag var att kartlägga hur public service-bolagens verksamheter påverkar mediemarknaden och att se över systemet med förhandsprövning av nya tjänster.

”MRTV:s marknadsanalys bekräftar det vi sagt hela tiden utifrån det uppdrag vi har påverkar inte Sveriges Radio marknaden oproportionerligt. MRTV konstaterar i rapporten att public service inte hindrar aktörer från att etablera, driva och utveckla sina medieverksamheter”, säger SR:s Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Också SVT:s vd Hanna Stjärnes är nöjd med utredningen: ”Rapporten visar att det är digitaliseringen och globaliseringen som är de stora utmaningarna för mediebranschen. Nu kan vi lägga debatten om public services marknadspåverkan åt sidan och istället inom branschen fokusera på de verkliga utmaningarna”, säger Stjärne i ett första uttalande.

Rapporten finns att läsa i sin helhet här.

Ämnen i artikeln:

Public service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.