Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Industrimiljardärens bolag bojkottar Mittmedia

Publicerad: 7 november 2018, 13:39

Staffan Lönner, företagsmarknadschef Mittmedia.

Den sågverks- och handelskoncern, som ägs av en man som nu misstänks för grovt jaktbrott, har valt att stoppa sina planerade annonser i Mittmedia. Det sedan några av lokaltidningskoncernens titlar publicerat namn och bild på den misstänkte.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

De senaste veckorna har medierna rapporterat om att en industriman som äger en framgångsrik sågverks- och handelskoncern misstänks för grovt jaktbrott. I ett pressmeddelande understryker bolagets vd att misstankarna riktas mot dess ägare och styrelseordförande i egenskap av privatperson och inte har någon koppling till den operativa verksamheten som bedrivs inom företaget.

Men enligt uppgifter till Medievärlden har sågverks- och handelskoncernen nu valt att stoppa sin annonsering i Mittmedia, vars titlar rapporterat flitigt om jakthärvan – och i vissa fall publicerat namn och bild på den misstänkta mannen. Staffan Lönner, Mittmedias företagsmarknadschef, bekräftar att bolaget dragit tillbaka sina annonser i de titlar där det fanns sådana inplanerade. Enligt honom har Mittmedia inte fått någon förklaring till varför.

– De har bokat av de planerade annonserna utan att tala om varför till annonsavdelningen. Så vi kan bara spekulera i bakomliggande orsaker, säger Staffan Lönner och fortsätter:

– Men att annonsörer reagerar över saker som står i tidningarna är inte ovanligt. Det har hänt förut och det kommer att hända igen. Jag tror att alla tidningar i den här branschen kan vittna om liknande upplevelser. Men Mittmedia är ett oberoende nyhetsmedia och kommer förstås att fortsätta att rapportera.

Är det här en viktig annonsör för Mittmedia?

– Vi definierar inte våra annonsörer som mer eller mindre viktiga.

Men kan du säga någonting om hur stort intäktsbortfall det handlar om?

– Det är missade intäkter, absolut. Men vi närmar oss slutet av året och det handlar inte om några stora summor.

Medievärlden har sökt sågverks- och handelskoncernens vd vid upprepade tillfällen.

Läs också

Bild på fängslad industriman väckte starka läsarreaktioner (2018-11-01)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News