Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

InDesignpremiär i Norrköping

Publicerad: 8 Oktober 2003, 10:26

Nu är Mac och Quark historia på Folkbladet i Norrköping. I måndags kom det första InDesignproducerade exemplaret av tidningen ut.


I mitten av augusti började utbildningen av personalen och skapandet av nya mallar. De flesta på tidningen, omkring 20 personer, fick sätta sig på skolbänken. Reportrar och fotografer fick en introduktion till PC-världen och en gnuggning i hur det nya redaktionella systemet, Doris, fungerar. Redigerarna har dessutom under tre heldagar utbildats i InDesign.
Ännu så länge har sidproduktionen inte samma fart som när den skedde i Mac och Quark. För tillfället jobbar man med fördubblad bemanning vid desken för att bli klar i tid.
– Jag räknar med att det kommer att gå knaggligt ända fram till jul, säger Anders Bergström, utbildningsansvarig på NT-koncernen.
Han tycker ändå att det mesta har gått över förväntan. Nu ska Anders Bergström börja utbilda personalen på Norrköpings Tidningar som går över till InDesign den 17 november. Sedan Västerviks Tidning under januari och februari, tidningarna på Gotland under april. Norrbottens-Kuriren i Luleå går över hösten 2004.
MIKAEL MARKLUND

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.