Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Idol utnyttjade utvisningshotad deltagare

Publicerad: 11 September 2014, 04:57

"Idol lekte med en utsatt ung människas liv för att få en bra snyfthistoria", skriver Linus Fremin på TV-dags efter gårdagens avsnitt.


Ämnen i artikeln:

Idol

En av deltagarna, 17-åriga Saron, riskerar att utvisas när hon fyller 18. I Idol berättades denna historia om och om igen, och samtidigt får tittarna veta att Idol är hennes chans att få stanna i Sverige. Innan juryn röstar ut henne ber programledaren Pär Lernström henne att berätta sin historia för juryn en gång till.

”Jag är helt ärligt fortfarande i chock. Jag har sett hundratals och hundratals snyfthistorier i talangtävlingar under åren och det händer många gånger att jag känner att etiska och medmänskliga gränser passeras då redan utsatta personer helt uppenbart utnyttjas framför tv-kamerorna. Men Idols skildring av Saron är bland det värsta jag har sett. Om jag var Idol-produktionen skulle jag ta en jävligt seriös funderare kring vad de håller på med. Inte fan är det underhållning i alla fall”, skriver Linus Fremin på TV-dags.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Idol

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.