Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Idel frågetecken kring flytten av Dawit Isaak

Publicerad: 4 Februari 2009, 07:59

- Ambassadör Fredrik Schiller har åkt till Eritrea och Carl Bildt är inkopplad, men han befinner sig för närvarande i Gaza. UD har jag pratat med både i går kväll och i dag på morgonen. Där drar man i många olika trådar.


Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakCarl Bildt

Leif Öbrink, ordförande i organisationen Free Dawit Isaak, är frustrerad över det som de allra senaste dagarna  kommit fram om var Dawit Isaak befinner sig och hans hälsotillstånd.
När Leif Öbrink träffade den eritreanske ambassadören i oktober sade denne att det inte var fråga om  huruvida Dawit Isaak skulle friges utan om när detta skulle ske.
– Och så får man reda på att han i december flyttats till ett annat och hårdare fängelse, ett som beskrivs som den sista anhalten, där fångarna inte ens får behålla sina namn och behandlas väldigt illa. Vad ska man tro? säger Leif Öbrink.
– Och nu har han flyttats tillbaka till Asmara, fortsätter han.
– Betyder det att han inte skulle ha flyttats tillsammans med de 112 andra fångarna? Och att han behöver läkarvård, innebär det att han blivit illa behandlad, att han utsatts för tortyr eller vad beror det på?

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakCarl Bildt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.