Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Icakurirens nya chef har lärt sig mycket av Amelia

Publicerad: 14 Januari 2010, 11:39

Helena Rönnberg byter chefredaktörsjobbet på Vi Föräldrar mot samma tjänst på Icakuriren. Hon gillar läsarnas beskrivning av tidningen som "en bra kompis".


Ämnen i artikeln:

Amelia Adamo

1. När bytte du senast jobb, och var kom du då ifrån?

– Senast var när jag kom till Vi Föräldrar som chefredaktör i början av 2001, då kom jag från Amelia, där jag var textredigerare.

2. Vad tar du med dig från tidigare jobb?

– Jag började min journalistkarriär på Kamratposten och det var en fantastisk skola. När man skriver för barn kan man inte gömma sig, man måste göra grundlig research och kunna väldigt mycket för att klara av att förenkla och beskriva saker på ett pedagogiskt och riktigt sätt. Det är också en utmaning att skriva levande och lockande utan att kunna använda så mycket svåra ord.

– Att jobba med chefer som Mona Johansson (idag chefredaktör på Damernas Värld) på Vi Föräldrar, och Amelia Adamo på Amelia har lärt mig fantastiskt mycket om tidningsmakeri, och att våga lita på den omtalade magkänslan.

3. Hur ofta ska man byta jobb ­ och varför?

– Det är olika för olika personer, men efter nio år på Vi Föräldrar kan jag knappast kallas hoppetossa. Kanske när man börjar känna ”nu kan jag det här”. Då är det nog dags att ge sig själv nya utmaningar.

4. Bjuda upp eller bli uppbjuden, vilket fungerar bäst?

– I jobbsammanhang är det väl alltid bra att bjuda upp om man vill dansa?

5. Hur skulle du beskriva Icakuriren av i dag?

– Det är en trevlig tidning med en rolig mix. Redaktionen berättade igår när jag var där och träffade dem för första gången att läsarna ser Icakuriren som en bra kompis att läsa till kaffet vid köksbordet. Den beskrivningen gillar jag.

6. Vilka tänkbara förändringar ser du?

– Inga alls just nu, jag tänker börja med att lyssna och lära.

7. Ditt roligaste uppdrag hittills?

– Det är som att säga vilket barn jag älskar mest. Det tänker jag inte svara på, alla är roliga och intressanta på sina sätt.

8. Arbetskamraten du skulle vilja jobba med igen?

– Se förra frågan.

Fotnot: Åsa Rydgren, publisher och ansvarig för området familj, resa och hälsa inom Bonnier Tidskrifter, blir från 1 mars tf chefredaktör och ansvarig utgivare på Vi Föräldrar efter Helena Rönnberg.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Amelia Adamo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.